Warning: Use of undefined constant wp_scheduled_missed - assumed 'wp_scheduled_missed' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home2/r34470care/_madalinauceanu.ro/wp-content/plugins/wp-missed-schedule/wp-missed-schedule.php on line 246
A fi sau a nu fi…multumit de job | Madalina Uceanu

A fi sau a nu fi…multumit de job

December 9th, 2009

” Experienta nu reprezinta ceea ce ti se intampla ci ceea ce faci cu ce ti se intampla” – Aldous Huxley

Cum iti dai seama daca este momentul sa-ti schimbi  jobul? Simplu, pur si simplu stii. Da, dar exista riscul sa ajungi la aceeasi concluzie in fiecare job dupa primele 6-7 luni si sa faci schimbari care nu te onoreaza. Dupa prima schimbare la cateva luni, poate veni a doua, iar de aici mai departe deja lucrurile se complica putin.

BalanceIn ciuda tuturor explicatiilor pe care ti le dai, sau incerci sa le dai altora, 2-3 joburi schimbate la intervale de mai putin de 1 an spun destul de multe despre tine. Si s-ar putea sa nu iti placa ceea ce inteleg altii din asta! Daca esti la inceput de cariera, poate ca vei avea parte de mai multa intelegere….in primele 3-4 cazuri, daca insa continui asa, gandeste-te ca sunt mari sanse sa primesti de la inceput etichete …”inadaptabil”, “instabil”, “incapabil sa faca fata stresului”, ” nu isi poate controla frustrarile”, etc..

Bun, pina aici nimic nou, insa cei mentionati mai sus, sunt cu siguranta ultimii luati in considerare pentru proiectele speciale sau pentru potentiale promovari.

Iar atunci cand esti deja intr-o pozitie de management, stiu, suna bine ca ai facut schimbarile ca sa capeti experienta in mai multe industrii, dar hai sa fim seriosi. Daca tu esti responsabil de o linie de business sau de un departament intreg, primul an e posibil sa aduci rezultate pe baza strategiei si planului demarat de predecesorul tau. La sfarsitul celui de-al doilea an abia ai putea sa incepi sa culegi roadele a ceea ce ai sadit tu. Si daca tocmai atunci pleci, asta cu siguranta nu duce un recruiter cu gandul la marile tale realizari sau la dorinta de a invata sau intelege un domeniu nou. Mai degraba se va gandi ca rezultatele nu te multumesc si pleci repede ca sa nu se vada cat de prost s-au derulat lucrurile, sau la faptul ca ai luat o decizie proasta, si atunci….cat de bine ai putea lua deciziile de business pe care va trebui sa le iei in noul rol?

A vedea lucrurile prin ochii celui care ne evalueaza prinde bine, chiar daca nu ne place ce se poate vedea de acolo. Poate ne amintim Strategia Baronului Munchhausen. Pentru ca uneori ceea ce nu ne place sa auzim, ne ajuta!

Tags: , , ,Comentarii

  1. linguaprof says:

    Eu cunosc pe cineva care in 10 ani avut 7 posturi de top manager(director general, CEO) ,cum oare se explica asta?

    • @linguaprof As fi curioasa si care sunt dimensiunile companiilor in care a avut aceste functii. La prima vedere am doar doua potentiale explicatii, una ar fi legata de mercenariat, a doua, legata de companii si greutatea reala a titlurilor. Cred ca la acest nivel un an nu este suficient ca sa iti poti da seama cat de competenta este o persoana, insa iti poti da seama de incompetenta sau de nepotrivirea cu jobul!

  2. linguaprof says:

    Companiile sunt mari. Toate cartile de leadership incep cu INTEGRITY, si experienta spune…

    • @linguaprof Si incep asa pe buna dreptate, insa exista intotdeauna exceptiile…Din pacate cei care dovedesc integritate si stabilitate nu sunt la fel de vizibili ca ceilalti, poate si pentru ca sunt prea preocupati de ceea ce ceea ce pot face ei, mai mult decat de ceea ce pot face ceilalti!

Comenteaza

Copyright © 2010 - 2023 Madalina Uceanu Design: Bogdan Gheorghe