Alice in tara minunilor

March 29th, 2010

Da, am vazut si filmul, dar nu am inceput asa pentru a va sugera sa il vedeti. Am inceput asa pentru ca mesajele lui Lewis Carroll se aplica foarte bine si pentru oamenii mai mari, care inca nu si-au raspuns la intrebarea Ce vreau?

“- Alice: Would you tell me, please, which way I ought to walk from here?

– The cat: That depends a good deal on where you want to get to

– Alice: I don’t much care where—

– The cat: Then it doesn’t matter which way you walk.”

business worries with graphMi-a atras atentia din nou subiectul acesta pentru ca in saptaminile trecute am avut discutii despre nevoia urgenta a unei schimbari. Despre disperarea de a gasi o solutie, rapid, pentru ca nu mai suport.

Si inteleg disperarea, departe de mine gandul ca nu ar fi situatii chiar disperate unde este necesara o actiune imediata. De o parte din aceste situatii disperate din fericire se ocupa niste zane, niste oameni frumosi care cu siguranta nu se plictisesc. Si le-ar prinde bine si o mana de ajutor, apropo!

Insa exista situatii in care disperarea este intretinuta. E o decizie personala de a ma concentra pe zona mea de disconfort, si de a o lasa sa imi afecteze si restul relatiilor, activitatii de zi cu zi, vietii.

Presupunand ca mi-am raspuns la intrebari, stiu ce vreau, am inceput deja sa fac pasi in acea directie, starea de spirit care ma caracterizeaza poate afecta succesul demersului meu. Disperarea este distructiva. Si managementul propriilor emotii necesar. Pentru ca depind una de alta si se vor influenta.

Ne mai putem uita la situatia asta si din alt punct de vedere, o prea mare concentrare pe sine, poate face rau. De aceea si sugestia mea legata de proiectele zanelor, sau implicarea in cauze mai mari decat tine si in care crezi ca poti face o diferenta, poate macar donand niste carti pentru a-i molipsi si pe altii de placerea de a citi. Ajutorul pe care il primesti implicandu-te intr-un asemenea proiect poate fi mai mare decat cel pe care il oferi!

“We make a living by what we get, we make a life by what we give.” Winston Churchill

——————

Nota: N-am plecat, desi am fost acuzata ca am parasit blogul:-) In ultimele cateva saptamini s-au si intamplat cateva lucruri, nu numai cu blogul, unde au aparut mici modificari in design, dar mai ales cu www.portalhr.ro, unde avem deja o fata noua, speram mai prietenoasa. Si asta datorita ajutorului primit de la Bogdan, al carui nivel de responsabilitate si promptitudine este reconfortant!

Tags: , , ,Comentarii

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Stefan Murgeanu, Madalina Uceanu. Madalina Uceanu said: Multumesc Stefan! RT @stmurgeanu: “We make a living by what we get, we make a life by what we give.” http://bit.ly/bAPhym via@MadalinaUceanu […]

Comenteaza

Copyright © 2010 - 2023 Madalina Uceanu Design: Bogdan Gheorghe