Career Renegade

January 11th, 2010

Am mai scris despre aceasta carte, dar cu siguranta nu suficient de mult:-). Profit de aparitia articolului “Oh, the places you will go” al lui Johnathan Fields, autorul acestei carti pentru a va povesti putin despre el si cartea excelenta pe care a scris-o.

highway of life


Pe scurt, absolvent de drept, a lucrat pentru 14 ani in acest domeniu si a ajuns la nivelul de asociat intr-un mare birou de avocatura, iar dupa 14 ani a renuntat la costumul Armani pentru o viata traita imbracat in tricouri si conducand un centru de yoga in Insulele Virgine. Dar despre istoria lui in detaliu gasiti mai multe in articolul mentionat mai sus. Desi scrierea si publicarea cartii sale mi s-a parut un proces mai putin dificil decat il descrie el in acest articol, citirea lui m-a facut sa apreciez si mai mult capacitatea lui de a privi obstacolele ca pe niste incercari menite sa ii testeze convingerea!

Cateva capitole din carte le puteti descarca chiar aici, insa cred ca este foarte util sa o cititi integral. Este o carte plina de resurse, care vorbeste despre descoperirea pasiunii secrete, despre modalitatea in care va puteti gandi macar la a transforma o pasiune intr-o cariera, despre alegerea unui traseu nou si pasii care pot fi adoptati pentru a va pune in aplicare viziunea. Este o carte despre a visa si a pune visele in realitate.

Din cele 21 de capitole ale cartii, primul este povestea lui, pe care v-am descris-o pe scurt mai sus, al doilea descrie principiile si calea prin care puteti incepe chestionarea pasiunilor voastre, iar urmatoarele includ doar exemple practice, unde sa cauti, ce au facut altii, cu ce rezultate si cum au reusit!

Cateva dintre intrebarile care mi se par foarte valoroase sunt:

– ce activitate ai face gratuit, doar pentru ca iti face placere sa o faci?

– imagineaza-ti ca maine castigi la loto, insa conditia pentru a primi premiul este sa muncesti toata viata si sa ii folosesti doar la sustinerea cheltuielilor tale, dar nu pentru un demers profesional? Cu alte cuvinte….sa muncesti gratis? Ce ai face?

– ce activitati te fac sa pierzi sirul orelor petrecute facand acel lucru?

– ce tip de persoane si ce tip de cultura te fac sa te simti cel mai entuziast si animat?

O sa spuneti ca nu intotdeauna aceste intrebari au un raspuns. Lipsa lui sugereaza de fapt chiar nevoia de a continua sirul intrebarilor, raspunsurile exista, insa ne-am obisnuit prea mult sa le ingnoram.

Cu acordul lui Johnathan voi reveni cu un interviu pe care l-a luat lui Dan Pink, unul dintre cei care indraznesc sa vorbeasca despre schimbarea modului in care ne raportam la munca in zilele noastre si despre impactul pozitiv pe care il poate avea aceasta schimbare atat asupra noastra ca si indivizi, dar si asupra companiilor.  In interviu Dan Pink vorbeste despre cele 3 carti pe care le-a publicat, ultima dintre ele fiind Drive, The Surprising Truth about what motivates us. Titlul cred ca explica suficient de multe…


Daca nu l-ati vazut pina acum, sau chiar daca l-ati vazut, va invit sa revedeti discursul sau Dan Pink on Motivation, tinut in cadrul Ted.com in Iulie 2009.
Tags: , , , ,Comentarii

  1. Social comments and analytics for this post…

    This post was mentioned on Twitter by MadalinaUceanu: Blog: Career Renegade http://d8odr.th8.us

  2. […] pe care Tim le propune, urmatoarea “Career Renegade” – Jonathan Fields, despre care am mai scris pe scurt si care a fost generatoarea ideii de a publica pe PortalHR o serie de interviuri cu oameni care […]

Comenteaza

Copyright © 2010 - 2023 Madalina Uceanu Design: Bogdan Gheorghe