Cariera ta sau a lor

December 5th, 2011

Se intampla des sa se aglomereze atat de mult temele despre care as vrea sa scriu incat alegerea devine dificila. Daca mai adaugam la asta si faptul ca tot exercitiul scrierii pe blog este unul pe care inca il deprind, aveti imaginea completa:-)

Subiectele care mi-au atras atentia in ultima perioada au fost legate mult de cariera, continui cursurile de Career Coaching, asta este explicatia. De curand am vazut descris conceptul de “Career Resilience”, asupra caruia spuneam ca voi reveni. Una dintre definitiile lui este the ability to adapt to changing circumstances, even when the circumstances are discouraging or disruptive”.

De aceea mi s-a parut un subiect de actualitate in perioada aceasta plina de schimbari a modului in care ne raportam la cariera, la cautarea de job sau relatia pe care o avem cu angajatorii.

 

In cateva dintre proiectele de Coaching din ultimii 2 ani am avut ocazia sa vad oameni care au stiut sa se ocupe de intretinerea unei retele de contacte doar in perioada cautarii unui job. Au constientizat cat de dificila este reluarea contactelor dupa o pauza de cativa ani si si-au promis ca nu vor mai face aceeasi greseala. Din pacate vad destul de multe persoane repetand experienta dupa gasirea noului loc de munca si uitand sa mai traga cu ochiul la planul de cariera facut anterior.

Pe scurt, conceptul se refera la capacitatea individuala de a actiona responsabil vizavi de dezvoltarea carierei noastre fara a fi blocati sau deturnati de la acest demers chiar daca suntem intr-un loc de munca stabil, aparent comod, uitand faptul ca stabilitatea acestuia este relativa.

Daca sunteti curiosi care este nivelul la care va situati, va invit sa completati acest chestionar care va da la final si cheia de interpretare.

In cazul in care concluzia evaluarii nu este pe placul vostru, gasiti aici o scurta introducere si un ghid pentru Recrutarea Sociala, poate este util sa intelegeti si perspectiva angajatorului si decideti ce ati putea face pentru a-i veni in intampinare!

Tags: , , , ,Comenteaza

Copyright © 2010 - 2021 Madalina Uceanu Design: Bogdan Gheorghe