Caut job…dar nu stiu cum (partea I)

November 2nd, 2009

jobsucheAm auzit de multe ori in ultima perioada nenumarate nemultumiri legate de ceea ce fac ceilalti, cei carora noi le trimitem CVul, sau despre numarul scazut de oferte din piata, sau despre …incalzirea globala si cat de rau ne va fi.

Nu vreau sa neg evidenta, insa, am inteles in timp ca, a ne concentra asupra unor lucruri pe care nu le putem influenta intr-o masura suficient de mare, sau care nu tin prea mult de noi, este calea sigura spre esec, deschidem usa deprimarii si acumulam frustrari.

Va propun sa ne concentram pe ceea ce am putea face noi DIFERIT.  Macar asa stim ca noi ne facem jobul bine. Iar in perioada cautarii unui job, procesul de cautare este JOBUL, full time!!

Iata cativa pasi, pe care ii voi descrie in detaliu in zilele urmatoare:

– Refacerea CVului, actualizarea si structurarea acestuia in asa fel incat sa fie relevant pentru nivelul de experienta avut

– Stabilirea criteriilor dupa care voi alege jobul si compania potrivita

– Activarea retelei de contacte (Linkedin este numai una dintre usile de intrare)

– Urmarirea anunturilor in ziare si pe site-urile de joburi, pentru identificarea tipurilor de oportunitati si  selectarea celor potrivite

– Cautarea companiilor de recrutare si selectarea celor cu care vreau sa intru in legatura.

Si asta mi-ar ocupa ziua de luni…daca sunt foarte eficient si ma grabesc! Continuam marti…si pina atunci astept intrebarile voastre!

Tags: , , , ,Comentarii

  1. Catalin Caia says:

    Introducerea ta mi-a amintit de un alt principiu foarte frecvent regasit in Romania de azi si anume, profetia auto-implinita. Concentrarea pe aspectele negative pe care mediul le-ar putea avea asupra noastra (subliniez, le-ar putea)conduce imparabil la adeverirea acestora, cel putin partial. Cu alte cuvinte, “stiam eu ca asa o sa se intample” sau “eram sigur/a ca voi pati asta” sau “de ce ti-e frica, nu scapi” 🙂 sunt reactii frecvente cauzate de gandirea negativa. Cred ca urmatorul topic pe care l-ai putea dezvolta ar fi tocmai acesta: cum sa iesi dintr-o spirala negativa a gandirii… Succes!

    • CareerAdvisor says:

      Multumesc pentru sugestie Catalin, ai deschis un subiect sensibil care merita cu siguranta o discutie mai larga. Mai ales ca am intalnit multe situatii in care, majoritatea incercarilor mele de a sugera solutii de iesire din situatii aparent imposibile, au fost demontate fara drept de apel. Uneori singura solutie este sa incepi sa crezi ca se poate face ceva, sau, sa ramai pe loc. Este si cea din urma o optiune, uneori cere timp sa te convingi pe tine ca orice drum lung incepe cu primul pas.

  2. […] partea I am trecut putin prin cativa pasi care sunt de bifat pe lista cautatorului profesionist de joburi. Apoi am continuat cu explicatii […]

Comenteaza

Copyright © 2010 - 2023 Madalina Uceanu Design: Bogdan Gheorghe