Ce vreau?

March 6th, 2010

Marea mea sursa de inspiratie sunt oamenii cu care ma intalnesc zilnic. Si, din fericire, plec din majoritatea intalnirilor putin mai bogata, cu cateva idei in plus la care sa ma gandesc si perspective noi asupra carora poate n-am zabovit suficient pina atunci.

three solutions

Subiectul comun al intalnirilor mele de zilele acestea a fost, ce vreau de fapt. Sub tema, mai degraba comuna, a cautarii altui job, adevarata cautare pare sa stea bine ascunsa.  Pentru ca majoritatea celor cu care m-am vazut sunt oameni care si-au construit pina acum o cariera de succes, care au trecut de etapele pe care le-au putut proiecta pentru sine in perioada adolescentei sau in perioada studiilor universitare, al caror stres nu este neaparat legat de sustinerea financiara, ci mai degraba de gasirea unui sens.

De cele mai multe ori, primul gand atunci cand discomfortul incepe sa se faca simtit este….ceva este in neregula la jobul actual, vreau altceva. Dar ce? Pai hai sa vedem oare ce se poate. Si incep cautarea, direct in afara lor. Si aici mi se pare bifurcatia inselatoare, care determina in scurt timp reintoarcerea in acelasi punct al pornirii.  De fapt EU ce vreau?


As putea urmari:

stabilitate financiara pe termen scurt, urmatorii 1-2 ani imi propun sa oferi siguranta familiei mele;

– un alt job in acelasi domeniu, insa mai bine platit;

– schimbarea domeniului de activitate, dar sa imi folosesc experienta de pina acum;

– un alt mediu de lucru, un alt tip de relatie cu seful meu si un nivel diferit de independenta in luarea deciziilor si implementarea acestora;

– sa regasesc un sens in ceea ce fac si sa imi amintesc ce visam candva ca voi face, doar pentru ca lucrul respectiv imi da energie oricand si in orice mediu;

– o combinatie intre toate acestea, insa chiar si asa, intre ele trebuie sa existe o prioritate.

De ce vorbesc despre prioritati si plan? Pentru ca modul in care decurge cautarea ulterior depinde foarte mult de acest plan initial.

Am sau nu un job in acest moment? Daca da, planul poate include un traseu mai lung, imi pot permite sa fac aceasta explorare a optiunilor. Voi reveni intr-o postare curand cu cateva idei care ar putea ghida aceasta explorare interioara atat de valoroasa.

Nu am un job, siguranta financiara a familiei mele depinde de asta, nu imi pot permite riscuri, planul este unul diferit. Incerc sa ma uit strict la avantajele competitive pe care le am, intr-o piata care pune accent pe aceste avantaje, si imi concentrez cautarea pe acele surse si canale de cautare care ma pot duce in acea directie. Ideal ar fi sa imi definesc si limitele de compromis pe care le pot sustine, cat de jos pot merge cu nivelul salariului dorit, cu nivelul pozitiei,  si cum imi pot afecta aceste compromisuri traiectoria profesionala ulterioara.

“Don’t look to become a person of success, look instead to become a person of value.”- Albert Einstein

Tags: , , ,Comentarii

  1. […] intr-un post anterior despre Ce vreau, iar una dintre optiunile exprimate acolo era aceea de a incepe cautarea de la noi. Inainte de a […]

  2. Social comments and analytics for this post…

    This post was mentioned on Twitter by andreisavu: Ce vreau? http://ff.im/-h2y3p

  3. Felicitari! Foarte bun articol.

  4. […] Alice in tara minunilor March 29th, 2010 Da, am vazut si filmul, dar nu am inceput asa pentru a va sugera sa il vedeti. Am inceput asa pentru ca mesajele lui Lewis Carroll se aplica foarte bine si pentru oamenii mai mari, care inca nu si-au raspuns la intrebarea Ce vreau? […]

Comenteaza

Copyright © 2010 - 2023 Madalina Uceanu Design: Bogdan Gheorghe