Conecteaza-te cu tine, inainte de a te conecta cu ceilalti

December 15th, 2009

Vorbeam intr-un post anterior despre necesitatea de a ne dezvolta reteaua de contacte constant, de a ne conecta cu cei din jurul nostru. Dar cu conectarea la noi oare cum ramine? Ce vreau sa le transmit oare celorlalti? Ce ma face unic? Ce este special la mine? Ce mi-ar place sa se spuna despre mine?

Am mai sugerat doua variante de a ne autoevalua, instrumente pe care le putem accesa gratuit. O alta intrebare care ne poate ajuta sa intelegem ce ne determina sa actionam intr-un anumit fel este daca fugim de ceva sau ne indreptam catre altceva?

What did you say?

Pentru ca tot urmeaza o perioada de pauza, in care ne bucuram de cei din jurul nostru si de noi, poate fi un moment potrivit sa ne uitam putin la noi, si sa ne intrebam…incotro?

Oamenii care ne cunosc cel mai bine sunt de multe ori cele mai bune surse de informatii despre interesele noastre, valorile pe care le afisam, abilitatile pe care le-am dezvoltat.  Discutati cu ei pentru a va intelege mai bine, pentru a intelege cum se mai vede ceea ce credeati ca transmiteti sau ca sunteti.


Intrebati-va colegii

Care este reputatia mea? Pentru ce sunt cel mai bine cunoscut?

Intrebati-va prietenii

Daca v-ar cere cineva recomandari despre mine, ce i-ati spune?

Care crezi ca e activitatea in care par sa fiu cel mai incantat, multumit?

Ce fel de activitate ar trebui sa evit?

Ce crezi ca ar trebui sa schimb ca sa am mai mult succes? Si ce ar trebui sa ramina neschimbat?


Nu uitati sa le multumiti pentru ajutor si incercati apoi sa identificati teme comune in raspunsurile lor.  Si de aici incepe treaba voastra…analiza si planul.

“The person looking back at you in the mirror is the one you have to answer to every day” – Wayne Dyer


Tags: , , , ,Comentarii

 1. Maria says:

  Si mai e ideea “care ti-e pasiunea?”
  Am gasit in ebook-ul lui Seth Godin (lansat ieri aici: ttp://sethgodin.typepad.com/files/what-matters-now-2.pdf)
  ideea ca daca iti cauti prea mult pasiunea, probabil ca te astepti sa fie grandioasa.
  De obicei e vorba de lucrurile mici. Dar daca oamenii te apreciaza pentru altceva decat ce-ti place tie sa faci, ai (1) sa-ti pui intrebari si (2) ai de lucru la schimbat perceptia.

  • @Maria Ai mare dreptate Maria, iar Seth Godin sigur merita citit!! Am postat ieri in categoria Resurse si o sugestie de a porni pe drumul descoperirii Geniului din Tine:-)
   E bine de retinut ca drumul poate fi mai scurt decat te astepti, si cautarea mai simpla, fara rezultate aparent grandioase. Incep sa devina importante si sa le resimti efectele abia dupa ce vezi cum se schimba viata ta din momentul in care incepi sa actionezi in zona asta!

 2. Daca tot am ajuns la capitolul carti am si eu 2 recomandari “clasice” de carti care sunt un fel de ghid de calatorie spre propria persoana:”Micul print” – cred ca merita recitita la orice moment din viata – si bijuteria lui Hesse “Siddhartha”…

Comenteaza

Copyright © 2010 - 2023 Madalina Uceanu Design: Bogdan Gheorghe