Networking for ever!!

October 4th, 2009

Connecting Unul dintre obiceiurile reluate in criza si uitate dupa, este legat de networking (intretinerea retelei de contacte). De aceea de multe ori, la reaparitia unei situatii similare, construim de la zero.  Motiv pentru care pare si greu, de fiecare data. Dar ce mi se pare interesant este ca totusi nu pare sa fie o experienta suficient de dureroasa incat sa ne determine sa ne schimbam un obicei prost. Acela de a scoate capul in lume doar cand avem nevoie de ceilalti, si a folosi tactica strutului, atunci cand ei au nevoie de noi.

Unul dintre principiile de baza care asigura functionarea buna a unei retele de contacte, este acela de a oferi inainte de a cere.  Functioneaza in oglinda. Iar daca baza, deschiderea noastra constanta spre a ajuta si oferi sprijin cat mai des posibil cand ne este solicitat, nu functioneaza, ar fi bine sa nu ne miram ca atunci cand cerem ajutorul, lumea nu pare sa fie la fel de deschisa precum ne-am astepta.

Daca tocmai v-ati schimbat jobul dupa cautari sigur nu usoare in aceasta perioada, probabil ca stiti despre ce vorbesc.  Decizia de a uita sau nu acest obicei, este personala, e adevarat. Vine insa cu toate consecintele la pachet!

Tags:Comentarii

  1. […] conecta cu ceilalti December 15th, 2009 Vorbeam intr-un post anterior despre necesitatea de a ne dezvolta reteaua de contacte constant, de a ne conecta cu cei din jurul nostru. Dar cu conectarea la noi oare cum ramine? Ce vreau sa le […]

  2. […] Networking 4Ever:-), am vizitat aproximativ 10 clienti/parteneri/colaboratori in fiecare saptamina a anului. Nu fac […]

Comenteaza

Copyright © 2010 - 2023 Madalina Uceanu Design: Bogdan Gheorghe