Folosirea Linkedin in recrutare, mit sau realitate

May 20th, 2010

In urma cu 6 luni de zile, rezultatele studiului despre utilizarea Linkedin-ului au confirmat o banuiala pe care o aveam de ceva vreme. Incet dar sigur, Linkedin devine si la noi una dintre metodele de networking de calitate dar si o metoda in sine de recrutare, mai ales pentru cei care il folosesc de mai multi ani.

survey

Dupa jumatate de an, as vrea sa verific in ce masura tendinta observata anterior se confirma si va invit sa participati la chestionarul Folosirea Linkedin-ului in recrutare, mit sau realitate. Completarea raspunsurilor dureaza aproximativ 3 minute.

Sper ca impreuna sa ajutam la utilizarea cat mai eficienta a platformei LinkedIn si sa beneficiem de facilitatile oferite gratuit de acesta.

Participa la acest studiu!

Va multumesc pentru timpul acordat, va voi tine la curent cu rezultatele si voi reveni cu analiza raspunsurilor in scurt timp.

 

Tags: , , ,Comentarii

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Stefan Murgeanu and Sorina, Madalina Uceanu. Madalina Uceanu said: Multumesc Stefan! RT @stmurgeanu: RT @MadalinaUceanu Folosirea Linkedin in recrutare, mit sau realitate http://bit.ly/b4pqQk […]

 2. Claudiu C says:

  Am completat chestionarul, si mai zic ceva:

  Madalina, esti mai optimista decat mine 🙂 Daca la un moment dat am facut un comment in care ma intrebam de utilitatea acestei unelte, acum parca inclin sa cred ca nu stim/ nu vrem/ nu avem chef sa o folosim. Si mai cred ca doar LinkedIn-ul, extras din context nu se poate constitui o unealta desine statoare in gasirea unui job. Sigur in combinatie cu altele: bloguri, recomandari, intalniri de afaceri, etc, etc … da poate fi o unealta, dar in ce masura nu stim cu exactitate. Eu chiar te rog, pentru ca e evidenta preocuparea ta de a da un raspuns la acest topic (foarte bine, continua) sa ne spui si noua daca ai gasit cazuri de succes, cariere asupa carora LinkedIn-ul si-a pus amprenta

  • @Claudiu C Multumesc pentru timpul acordat Claudiu si pentru comentariu. Sper sa regasesti chiar pe acest blog cat mai multe exemple de oameni care au folosit cu succes Linkedin in curand. Dupa cum stii deja din celelalte articole scrise anterior, nici eu nu consider Linkedin singurul sau cel mai bun instrument pentru un proces de cautare a jobului, insa cred ca este unul dintre instrumentele care ne este la indemana, este gratuit, si, din pacate, este insuficient utilizat.

 3. Alin says:

  Completat! Multa bafta cu studiul! 🙂

 4. Maria says:

  Si eu am completat, si mai vreau sa adaug ceva. Daca acum doi ani am fost pentru prima data abordata de un headhunter din strainatate via LinkedIn, anul acesta am avut placerea sa am un astfel de contact cat se poate de profesionist, cu cineva din Romania.
  In plus, mi-au scris candidati, mi-au scris posibili parteneri de business, am intermediat contacte, am contribuit pe grupuri. Da, LinkedIn creste, luna de luna! 🙂

  • @Maria Multumesc Maria, ma bucura comentariul tau. Este ceea ce am constatat si eu, sper doar sa fie o resursa suficient folosita de multi dintre cei care cauta solutii pentru angajare/recrutare. Cred ca mai pot fi facuti inca niste pasi in directia asta. Vedem ce vor zice si concluziile studiului!

 5. Ioan Nicut says:

  Completat Doamnă! 🙂

 6. […] in momentul in care aveti nevoie de ea. Voi reveni cu concluziile ultimului studiu despre Folosirea LinkedIn in recrutare, si va invit inca o data sa alocati 3 minute pentru completarea chestionarului, in cazul in care nu […]

Comenteaza

Copyright © 2010 - 2023 Madalina Uceanu Design: Bogdan Gheorghe