Inspiratia saptaminii

June 4th, 2010

Despre Dan Pink si ultima lui carte “Drive” v-am mai povestit. Am publicat si interviul lui Jonathan Fields, luat la scurt timp dupa publicarea cartii.

Si totusi revin la el pentru ca ideile pe care le expune in carte, si nu numai acolo, mi se par demne de luat in seama. Dan Pink practic atrage atentia asupra principalilor factori motivatori, vorbeste despre nevoia de autonomie si de sens.

Sunt curioasa voua cum vi se par ideile lui? Credeti ca ar putea avea dreptate? Va invit sa urmariti prezentarea de mai jos, care mi s-a parut speciala si care extrage esenta cartii si atrage atentia asupra principalei schimbari in motivatia oamenilor.

Tags: , , , ,Comentarii

 1. Vlad Maior says:

  Foarte bune ideile intra-devar. De tinut minte si MAI ALES de folosit de carte manageri! Asta e partea mai grea, stiu 🙁

  • @Vlad Maior Multumesc pentru comentariu Vlad, ai dreptate, e dificila si implementarea ideilor, important cred ca este insa sa fim cat mai multi care sa credem in ele, si citindu-ti blogul iti stiu ca ca suntem macar doi:-).

 2. catalin carcu says:

  Foarte adevarate ideile lui, iar prezentarea geniala!

  Dar stii cum e, ca in credinta “Nu m-ai cauta, daca nu m-ai fi gasit!”. Ideile pot fi intelese de catre cei care deja sunt aproape de ele.

  Mi s-a intamplat intr-o multinationala sa constat ca lucrurile sunt privite simplist de catre top management doar pe relatia direct proportionala. Pentru a aplica si intelege ideile lui Dan Pink, idei pline de bun simt si pe care eu am incercat sa le aplic trebuie sa ai o anumita formatie interioara (cred ca este inascuta, poate fi dobandita doar de cei cu disciplina interioara extraordinara).

  Super articolul tau, cum pot sa dau de articolul initial despre “Drive” sa vad unde as avea acces la carte?

  Catalin

  • @Catalin Multumesc pentru comentariu si vizita Catalin. Ai mare dreptate, este valabil acelasi lucrur si cu cartile, daca citesti aceeasi carte in doua etape diferite ale vietii tale sunt mari sanse sa intelegi sau sa remarci lucruri pe care le-ai ratat la prima vedere. Sper doar ca repetitia unor asemenea idei si mesaje din mai multe directii poate crea macar curiozitate. Ar fi un prim pas.
   Legat de intrebarile tale, daca te uiti pe primul rand din articol, ai linkuri acolo si catre blogul lui Dan Pink, al doilea catre carte, iar al treilea catre interviul luat lui Dan Pink de Jonathan Fields si tradus de noi pe PortalHR, preluat si aici pe blog! Te mai astept:-)

 3. […] This post was mentioned on Twitter by Stefan Murgeanu and Madalina Uceanu, Portal HR. Portal HR said: RT @MadalinaUceanu Inspiratia saptaminii http://bit.ly/aPHhkh […]

 4. Foarte interesant! L-am vazut aplicat si in practica; am vazut cum cresterea bonusurilor nu a crescut performanta tocmai pentru ca nu s-a imbunatatit calitatea muncii – autonomia, contributia personala…

  In Romania as porni de la autonomie, in ce masura managementul nu mai inseamna (doar) control…

Comenteaza

Copyright © 2010 - 2023 Madalina Uceanu Design: Bogdan Gheorghe