Informatie sau raspuns de fatada?

July 30th, 2010

help iconEste bine sa preluam controlul la interviu cu intrebari de genul: Ce s-a intamplat cu persoana care a ocupat inainte pozitia respectiva?

Raspunsul la aceasta intrebare este util de stiut inainte de a accepta un post, mai ales ca poti intelegi ce tip de greseli ar trebui sa eviti, ce oportunitati ar putea prezenta pozitia, sau alte detalii care te-ar putea ajuta sa ai performanta in noul rol. Nu cred ca a pune cateva intrebari inseamna preluarea controlului in interviu, mai degraba demonstreaza un interes real.

Cand esti intrebat: “De ce vrei sa faci o schimbare in cariera?” este satisfacator un raspuns de genul: “Doresc sa-mi largesc sfera de cunostinte.”?

Pentru tine ar fi satisfacatoare informatia ca jobul pe care aplici iti ofera oportunitatea de a-ti largi sfera de cunostinte?  Mie mi se pare o afirmatie mult prea generala, si prin generalitate, isi pierde orice valoare. E vorba de situatia ta individuala, pe care as incerca sa o descriu cat mai real si cat mai aplicat la nevoile si dorintele mele, in asa fel incat sa ofer o imagine cat mai clara despre cine sunt si ce imi doresc. In felul asta evitam dezamagirile de ambele parti. Intr-o maniera diplomata as da raspunsul real. Si daca raspunsul real este chiar acesta, l-as face mai specific:”doresc  sa invat mai multe despre domeniul…pentru ca…”


Tu ce intrebari ai legate de cariera ta? Le astept!

* Aceste raspunsuri au fost publicate pe forumul Unica, la rubrica de intrebari puse specialistilor. Numele sau pseudonimele persoanelor care au adresat intrebarile cred ca nu sunt relevante pentru continutul acestui blog, de aceea nu le voi mentiona aici.

Tags: , ,Comentarii

  1. […] Întrebări şi răspunsuri 10 (careeradvisor) […]

  2. […] This post was mentioned on Twitter by Stefan Murgeanu and unica.ro, Portal HR. Portal HR said: RT @MadalinaUceanu Intrebari si…raspunsuri http://bit.ly/9m36oH […]

Comenteaza

Copyright © 2010 - 2023 Madalina Uceanu Design: Bogdan Gheorghe