La bine si la greu

August 6th, 2010

help icon

Cum pot sa imi sustin o prietena care a ramas fara job?

Banuiesc ca sunt niste etape prin care fiecare dintre noi trecem, dar care sunt acestea? Probabil ca e nevoie de un timp sa realizezi ce s-a intamplat, unde esti si incotro sa o apuci. Ce ar trebui sa o sfatuiesc sa faca, pentru ca deocamdata e intr-o perioada in care este stresata si disperata, trimite CV-uri si nu o cheama nimeni la interviu? va multumesc.


R: Cred ca simplul fapt ca te stie alaturi de ea si resimte asta este foarte important. Trecand la pasi concreti acestia pot include:  feedback vizavi de CV si cat de reprezentativ este acesta pentru experienta ei, punerea in legatura cu persoanele din reteaua ta de contacte care ar putea-o ajuta, trimiterea de link-uri catre posturi despre care auzi si care crezi ca i s-ar potrivi, disponibilitate pentru a discuta situatiile cu care se confrunta in procesul de cautare de job. Din experienta insa iti pot spune ca este util ca acest proiect sa ramina totusi al ei, chiar daca are parte de sprijinul tau. Aportul fiecareia dintre voi ar trebui sa respecte aceasta directie, altfel exista riscul ca tu sa ii faci un rau prin faptul ca facand mai mult decat ea, pina la urma nu intelege singura cum o afecteaza tot acest context si nu se straduieste sa isi gaseasca solutiile si raspunsurile la intrebari, si sa-si controleze starea emotionala. Daca va invata asta acum, este o lectie pe care o ia cu ea in viata si care s-ar putea sa ii mai fie utila si in viitor!


Tu ce intrebari ai legate de cariera ta? Le astept!

* Aceste raspunsuri au fost publicate pe forumul Unica, la rubrica de intrebari puse specialistilor. Numele sau pseudonimele persoanelor care au adresat intrebarile cred ca nu sunt relevante pentru continutul acestui blog, de aceea nu le voi mentiona aici.

Tags: , , , ,Comentarii

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Loredana Pascal and Stefan Murgeanu, Mihail @ Blogway. Mihail @ Blogway said: RT @stmurgeanu: RT @MadalinaUceanu Intrebari si…raspunsuri http://bit.ly/aRmth5 […]

Comenteaza

Copyright © 2010 - 2023 Madalina Uceanu Design: Bogdan Gheorghe