Arta de a (nu) scrie o scrisoare de intentie

August 18th, 2010

help icon

In transmiterea unui CV cat de mult conteaza scrisoarea de intentie , cat va cantari trimiterea ei in ochii angajatorului sau aceasta este doar o formalitate , ceva de curtoazie?

Depinde de modul in care este conceputa, daca maniera redactarii ei este una insuficient adaptata postului pentru care aplicati, sunt toate sansele sa ramina o formalitate.

In primul rand aceasta nu ar trebui neaparat sa capete forma unui document separat, ci poate constitui chiar textul emailului pe care il trimiteti catre angajator, caruia ii atasati si CVul. Ideal ar fi ca aceasta sa nu reia neaparat CVul, ci sa sublinieze argumentele care va recomanda pentru postul la care ati aplicat, subliniind realizarile anterioare care sustin fiecare dintre cerintele exprimate in descrierea de post.

Un cv al unui alsolvent de facultate ce ar trebui sa contina pt a avea sanse sa se angajeze, tinand cont ca toti angajatorii vor pers cu experienta?

Ar putea sa sublinieze experienta acumulata in activitati extra-profesionale, fie ca asta reprezinta implicarea in activitatea asociatiilor studentesti, fie activitati de voluntariat. Cele din urma, activitatile de voluntariat, sunt o sursa foarte buna pentru a acumula experienta, din pacate insuficient folosita. Va sugerez sa o folositi cu incredere, pe langa experienta pe care o puteti acumula, adauga si la contactele pe care le puteti forma, si sunt mari sanse sa puteti obtine o oferta de angajare prin intermediul lor, fara sa fie absolut necesara o cautare prea extinsa. Asta in masura in care bineinteles, in cadrul acelor activitati, aduceti rezultate remarcabile si demonstrati suficiente calitati.


Tu ce intrebari ai legate de cariera ta? Le astept!

* Aceste raspunsuri au fost publicate pe forumul Unica, la rubrica de intrebari puse specialistilor. Numele sau pseudonimele persoanelor care au adresat intrebarile cred ca nu sunt relevante pentru continutul acestui blog, de aceea nu le voi mentiona aici.

Tags: , , , ,Comentarii

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Stefan Murgeanu and Florentina Greger, Mihaela Georgescu. Mihaela Georgescu said: RT @stmurgeanu: RT @MadalinaUceanu Arta de a (nu) scrie o scrisoare de intentie http://bit.ly/9rLus2 […]

Comenteaza

Copyright © 2010 - 2023 Madalina Uceanu Design: Bogdan Gheorghe