Warning: Use of undefined constant wp_scheduled_missed - assumed 'wp_scheduled_missed' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/r34470care/_madalinauceanu.ro/wp-content/plugins/wp-missed-schedule/wp-missed-schedule.php on line 246
Crede… dar cerceteaza | Madalina Uceanu

Crede… dar cerceteaza

July 2nd, 2010

help iconCe inseamna credibilitate profesionala?

Am intalnit deseori termenul, dar nu cred ca as putea identifica o persoana pe care o cunosc ca avand credibilitate profesionala. Cum o obtinem , care sunt trasaturile comune ale persoanelor cu credibilitate profesionala si cum se pierde acest tip de credibilitate? E suficient un mic esec pentru ca aceasta sa dispara?Credibilitatea profesionala cred ca se traduce prin incredere. Incredere in dvs. ca persoana si in ceea ce puteti livra ca rezultat. Este direct legata de respectarea unor principii, de un anumit nivel de etica profesionala si personala.  Dupa cum stim toti, increderea se castiga destul de greu,  prin promisiuni respectate constant, sprijin atunci cand este solicitat, sau chiar cand nu este dar stiti ca puteti fi de folos. Pe cat de greu se castiga pe atat de greu se poate pierde, insa cred ca un mic esec nu poate darama cu adevarat o imagine generala cu adevarat buna.

O carte foarte utila despre acest subiect este “The Trusted Advisor” – a lui David Maister. Gasiti aici cateva detalii despre carte, dar sugerez sa va uitati si peste restul articolelor scrise de el pe acest subiect http://davidmaister.com/books.ta/.

Este adevarat ca femeile din Roamnia au mai putine sanse sa ocupe functii de top in companii mari?

Nu as vrea sa generalizez si nici sa emit prejudecati. Eu personal simt ca ma lovesc de acest gen de “discriminare”, chiar daca nu mi-am dorit pana acum o functie de conducere. De ce vedem insa mai multi barbati in aceste pozitii cheie? E o pura coincidenta, sunt ei mai capabili, sau noi suntem discriminate?

N-as vrea sa intram in generalitati, insa raspund la provocarea dvs.:-) In Romania cred ca este exact invers fata de Europa de Vest si chiar peste ocean. Pana acum cativa ani apareau frecvent articole legate de numarul mare de femei in pozitii de management in Romania, iar exemplele sunt in mare parte inca valabile. Este adevarat ca exista industrii in care ponderea barbatilor in pozitii de management este coplesitoare, insa nu cred ca se poate generaliza. Din punctul meu de vedere nu este valabila aceasta discriminare, am avut nenumarate situatii in care clientii au specificat ca si-ar dori o femeie intr-o pozitie de management pentru care doreau candidati, tocmai pentru ca au remarcat faptul ca sunt multe femei care dedica timp carierei si au un nivel de responsabilizare si corectitudine in abordare care poate fi considerat un avantaj.

Nu pot spune nici ca am simtit-o vreodata in experienta proprie, insa am vazut femei care si-au blocat singure dezvoltarea in spatele unor asemenea preconceptii.  Cred ca e util sa va intrebati daca nu este mai mult o limitare autoimpusa decat una reala. Cred ca exemplele din piata nu o sustin.

Tu ce intrebari ai legate de cariera ta? Le astept!


* Aceste raspunsuri au fost publicate pe forumul Unica, la rubrica de intrebari puse specialistilor. Numele sau pseudonimele persoanelor care au adresat intrebarile cred ca nu sunt relevante pentru continutul acestui blog, de aceea nu le voi mentiona aici.

Tags: , , , ,Comentarii

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Stefan Murgeanu, dulPeter Szabo. dulPeter Szabo said: in ultimii 5 ani in echipa am avut peste 95% femei…:) RT @portal_hr: RT @MadalinaUceanu Intrebari si…raspunsuri http://bit.ly/9ytlhc […]

  2. […] 3. Ce inseamna credibilitate profesionala? […]

Comenteaza

Copyright © 2010 - 2023 Madalina Uceanu Design: Bogdan Gheorghe