Manager nascut sau facut?

June 25th, 2010

help iconCum pot sa imi dau seama daca am aptitudini manageriale?

Imi puteti recomanda anumite teste sau vreo metoda prin care pot afla daca am sau nu aptitudini manageriale, pentru ca la actualul job nu am cum sa primesc feedback in aceast sens, ceea ce fac nu are legatura cu managementul si am nevoie de o schimbare, dar nu stiu daca sunt sau nu potrivita sa trec la o alta etapa in cariera. Va multumesc.Este destul de dificil sa depistezi abilitatilemanageriale doar in urma unui test, nu cred ca poti porni doar de la o asemenea evaluare. Daca ar fi sa ma gandesc la cea mai buna varianta de evaluare a acestor abilitati aceasta ar ramine trecerea printr-un Assesment Center (Centru de Evaluare), in cadrul caruia se combina mai multe metode de evaluare, respectiv studii de caz, analize de personalitate, jocuri de rol, prezentari si se simuleaza diverse situatii din viata de business care pot indica potentialul de management.


Pe de alta parte, as intreba ce anume te atrage cel mai mult la o pozitie de management. Exista in multe situatii mirajul unei pozitii de management, uneori inainte de a fi sufficient pregatit pentru preluarea unei asemenea responsabilitati.  In afara raspunsului sincer la aceasta intrebare, as sugera sa discuti si cu persoane din anturajul tau care sunt in asemenea roluri in prezent si sa intelegi in felul acesta mai bine tot ce presupune o asemenea pozitie.

Daca reusesti sa parcurgi aceste etape si concluzia este ca acesta este calea, as sugera inceputuri usoare, respectiv in prima etapa o echipa mai mica, 2-3 oameni pe care sa ii coordonezi, pentru a putea intelege exact impactul asupra ta, si mai ales a incepe sa devii constienta de impactul tau real asupra lor!

Tu ce intrebari ai legate de cariera ta? Le astept!


* Aceste raspunsuri au fost publicate pe forumul Unica, la rubrica de intrebari puse specialistilor. Numele sau pseudonimele persoanelor care au adresat intrebarile cred ca nu sunt relevante pentru continutul acestui blog, de aceea nu le voi mentiona aici.


Tags: , , ,Comentarii

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Mihaela Georgescu, Claudiu Ciobanu. Claudiu Ciobanu said: RT @MadalinaUceanu Intrebari si…raspunsuri http://bit.ly/ajpZIO […]

Comenteaza

Copyright © 2010 - 2023 Madalina Uceanu Design: Bogdan Gheorghe