Managementul personalitatilor dificile

July 11th, 2010

help iconAm un subaltern care niciodata nu isi asuma greselile.Cum sa ma comport cu el?

Nu vreau sa renunt la el, pentru ca e un om de baza in echipa, am intodeauna incredere in el si are si multe responsabilitati. Dar atunci cand greseste nu vrea in niciun fel sa recunoasca si sa isi asume. Cauta in permanenta justificari si vinovati. Ce sa fac cu el, cum ar trebui sa ma comport cand se ajunge la situatii de felul aceasta? Multumesc.


Ai incercat sa vorbesti cu el despre asta? Sa ii explici impactul pe care il are un asemenea comportament in primul rand asupra dezvoltarii lui? Pentru ca pe termen mediu-lung asta inseamna ca el va avea dificultati in a se dezvolta, nefiind capabil sa inteleaga unde greseste nici nu se va ajusta. Daca totusi ai avut asemenea discutii cu el, pe tonul potrivit si in contextul potrivit (fata in fata, doar voi doi) m-as intreba daca nu cumva e o problema si in faptul ca nu accepta asemenea sfaturi din partea ta. Ai remarcat situatii in care a facut schimbari la sugestia altora?

Pe de alta parte spui ca ai incredere in el, are multe responsabilitati. Ce tipuri de greseli nu recunoaste? Sunt ele atat de grave pentru imaginea generala a lucrurilor? Greseste in zonele in care impactul sau este cel mai mare? Esti convinsa de gradul sau de motivare? Sau ca nu este coplesit tocmai de nivelul mare de responsabilitati?

Este o situatie destul de complexa ca sa ma pot incadra intr-un raspuns simplu si scurt. Imi lipsesc multe din celelalte date ale problemei, insa sper ca macar intrebarile de mai sus sa te ajute sa tragi o concluzie singura!


Tu ce intrebari ai legate de cariera ta? Le astept!


* Aceste raspunsuri au fost publicate pe forumul Unica, la rubrica de intrebari puse specialistilor. Numele sau pseudonimele persoanelor care au adresat intrebarile cred ca nu sunt relevante pentru continutul acestui blog, de aceea nu le voi mentiona aici.

Tags: , , , ,Comentarii

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Stefan Murgeanu. Stefan Murgeanu said: RT @MadalinaUceanu Intrebari si…raspunsuri http://bit.ly/bVRE3R […]

  2. […] address this question to: Madalina Uceanu, Ramona Lacatus, Mihai Stanescu, Maria Galca, Mihaela Feodorof, Anca Banita, Sandra Ghitescu, Dan […]

Comenteaza

Copyright © 2010 - 2023 Madalina Uceanu Design: Bogdan Gheorghe