Let’s do it, we did it!

September 30th, 2010

Sambata, 25 Septembrie, a fost marea zi de curatenie nationala. Dar despre asta probabil stiti. Sper ca ati aflat si faptul ca peste 150.000 de oameni s-au strans si peste 1000 de tone de deseuri au fost colectate intr-o singura zi.  Ce nu stiu sigur daca stiti este care a fost sentimentul pe care l-au avut cei care s-au trezit cu noaptea in cap pentru a se inregistra si porni pe teren in cautarea, deloc dificila de altfel, a locurilor impanzite cu urmele trecerii oamenilor pe acolo. Gasiti cateva povesti frumoase despre ziua Z, despre entuziasmul si senzatia ca se poate pe care a creat-o aceasta actiune, pe langa curatenia propriu zisa.

Oameni sarDesi nu am participat decat la prima parte a zilei, care a inceput inca de dimineata cand soarele nu era inca sigur daca e momentul sa iasa sau nu:-), m-am bucurat nespus de senzatia ca impreuna putem face ceva diferit, pe care o am inca dupa ziua Z. Pentru mine ziua de sambata a fost o zi dubla, in care ar fi fost bine sa ma pot afla in doua locuri in acelasi timp, iar dupa numai doi saci de gunoaie stranse am fugit catre evenimentul de lansare a noii generatii Erisma 10, lasand in urma mea la curatenie reprezentantul familiei.

Ca de obicei, cei din #DreamTeamRO au fost la inaltime, caci alaturi de ei ne-am dus catre marea actiune. Si, la ore la care sambata mi-ar fi fost greu sa imi imaginez ca lumea se bucura sa fie treaza, au strans alaturi de ei familie, copii, prieteni, au pus din nou la bataie multa voie buna si energie sa ajunga pentru toti:-). Trupa completa a fost formata din 22 de oameni, copiii fiind nelipsiti. Ma gandeam dupa plecarea de la “locul faptei” cat de frumos vad in jurul lor copiii care au fost prezenti, o trupa de oameni bucurosi sa fie parte dintr-o asemenea actiune. Si daca va intrebati care a fost impactul pe termen lung al acestei actiuni, ganditi-va putin la toata actiunea si prin ochii copiilor.

Nu stiu ce se va intampla mai departe, sunt sigura ca vor fi necesare multe curatenii similare pentru a face cu adevarat locurile verzi placute si goale de asemenea urme ale lipsei de civilizatie si de interes fata de mediul in care traim, dar castigul unei asemenea actiuni cu siguranta sta in sentimentul ca putem avea un impact, ca ne putem mobiliza daca vrem, si ca, in ciuda aparentelor, exista totusi un loc in care toate depind si de noi. Si daca macar prietenii, rudele celor implicati direct in actiune se vor gandi de doua ori inainte de a lasa asemenea urme ale trecerii lor prin natura, castigul cred ca este deja foarte mare.

O alta parte nevazuta a lucrurilor sunt oamenii care au facut proiectul acesta sa se intample. Oameni care au tot respectul meu pentru ceea ce au facut, pentru ca si-au asumat responsabilitatea de a muta muntii din loc si de a rezista tututor criticilor aduse unui proiect de o asemenea anvergura, cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania. Si criticile n-au fost putine, ceea ce de altfel era normal la o asemenea scara a proiectului.

Despre OAMENII din spatele proiectului vom mai vorbi, pentru ca modul in care si-au dedicat tot timpul liber, sau unii dintre ei au ales chiar sa renunte la locurile in care munceau, la venituri, pentru a fi disponibili si a-si putea dedica timpul acestei actiuni mi se pare demn de luat in seama si un exemplu bun pentru fiecare dintre noi.

Ce am invatat eu din acest proiect: ca se poate, ca exista initiativa cu adevarat, ca pentru un motiv suficient de bun si un obiectiv maret oamenii se pot mobiliza. Asta este Romania in care am ales sa traiesc!

“If they know why people can bear almost any how.” – Nietzsche

Tags: , , , ,Comentarii

  1. oh hell yeah, we fucking did it! 😀 🙂

  2. […] This post was mentioned on Twitter by Cristian Voiculescu, Stefan Murgeanu, Claudiu Ciobanu, Nicu, PR Patrat Romania and others. PR Patrat Romania said: RT @voiculesti: bravo! RT @stmurgeanu RT @MadalinaUceanu Let’s do it, we did it! http://bit.ly/bjypR6 […]

Comenteaza

Copyright © 2010 - 2023 Madalina Uceanu Design: Bogdan Gheorghe