LinkedIn iti sugereaza schimbarea parolei

June 9th, 2012

Intre multele avantaje ale tendintei de a muta cat mai mult din activitatea noastra online, exista un mare pericol care isi face aparitia din cand in cand: nivelul de vulnerabilitate al informatiilor. De curand a avut loc un asemenea eveniment, un articol pe care l-am vazut sugerat pe twitter de Andrei miercuri, confirma ca au fost facute publice parolele a aproximativ 6.5 milioane dintre utilizatorii LinkedIn.

Chiar daca n-am fost convinsa de la inceput ca este reala situatia, mi-am schimbat parola in momentul citirii articolului, oricum nu mai facusem asta de ceva timp. La scurt timp dupa aceea informatia a aparut si pe blogul LinkedIn, care atrage atentia inca o data si asupra pasilor care ar trebui urmati pentru schimbarea acesteia, dar si abordarii pro-active care ne poate feri sa fim tinta unor asemenea atacuri pe viitor.

Daca vreti sa verificati in ce masura parola pe care o folositi pentru acest cont, sau poate pentru altele, are mari sanse sa fie intuita cu usurinta, poate merita sa cititi articolul care cuprinde topul celor mai populare parole LinkedIn, de unde am preluat si infograficul de mai jos.

In cazul in care nu sunteti siguri ca parola dvs.este afectata si vreti sa verificati necesitatea schimbarii acesteia, Cristi a sugerat o resursa care poate fi de folos.

Cred ca totusi abordarea potrivita ar fi aceea de a schimba parola, mai ales daca n-ati mai facut asta in ultimele cateva luni. Poate nu par multe informatii confidentiale, daca ne gandim doar la reteaua de contacte, insa in spatele acestei parole se afla si toata corespondenta avuta cu persoanele cu care sunteti conectati, eventualele aplicatii la  joburi si, nu in ultimul rand, prezentarea profilului profesional. Eu nu mi-as asuma riscul!

Later edit: a aparut ieri un nou articol pe blogul Linkedin in care sunt mai multe detalii despre ce s-a intamplat de fapt, stadiul anchetei, care se incheie cu aceeasi sugestie: schimbati-va parola. 

Tags: , ,Comentarii

  1. Am primit ceva similar de la last.fm, dar am apreciat că ei au trimis un newsletter individual, pe când de la linkedin nu am primit nimic. Nu am văzut postul de pe blogul lor, am aflat doar de la tine. Aşa că îţi mulţumesc 🙂

    • madalina says:

      Cu mare placere Monica si eu multumesc pentru comentariu. Din cate am inteles au trimis emailuri doar celor ale caror conturi banuiesc ca ar fi afectate, dar nu stiu cu siguranta. Asa ca…schimba-ti totusi parola:-)

Comenteaza

Copyright © 2010 - 2021 Madalina Uceanu Design: Bogdan Gheorghe