No news is good news

October 21st, 2010

Incep cu WOW (Women on the Web) eveniment din nou bine organizat de Cristian Manafu, caruia ii multumesc din nou pentru invitatie. Evenimentul a fost dedicat femeilor active in domeniul online, unde s-au succedat prezentari interesante si oameni care au un cuvant de spus despre mediul online. Desi a fost destul de controversata prezentarea lui Andrei Rosca sunt de acord cu punctul lui de vedere, ceea ce lipseste in multe cazuri femeilor antreprenor este curajul de a iesi in fata mai mult.

Am regretat faptul ca n-am asistat la prezentarea Cristinei Coco Popescu ale carei realizari pina la varsta de 15 ani cred ca ar face orice parinte mandru, si pot insufleti orice cautator de sperante.  Daca va place povestea ei, puteti contribui, cred ca merita tot sprijinul.

Am plecat inainte de ultima serie de prezentari pentru a fi alaturi de echipa Let’s Do It Romania la Gala organizata de ei in acea seara. M-am bucurat sa fiu alaturi de ei si am fost onorata de aprecierea lor si de compania unor domni care m-au primit in echipa lor si in ziua de curatenie, 25 Septembrie. Felicitari inca o data pentru ca ati realizat ceea ce nimeni nu considera posibil!

A urmat a doua zi TEDxBucharest, un eveniment organizat din nou cu sprijinul unei echipe de voluntari implicati si plini de energie, care au reusit sa adune impreuna 600 de oameni si 12 vorbitori remarcabili.  Merita vazut filmul intregii zile, v-as da insa cateva exemple de povesti.

Andrei Rosu, cel care si-a propus sa devina un model pentru fiul sau, si a reusit sa faca asta cu prisosinta la un an de zile dupa gandul acesta cand termina Maratonul Polului Nord. Si povestea de abia de aici incepe…

Oana Pellea care este o sursa nesecata de inspiratie si arde pe scena prin tot ceea ce spune. Am senzatia ca ceea ce transmite ajunge direct la tinta, fara nici un fel de ocolisuri. Una dintre intrebarile de pus pe ganduri bune a fost “De cine trebuie sa te desparti in viata asta, cine trebuie sa moara ca sa incepi sa te traiesti cu adevarat?”

Arnoud Raskin, care a creat conceptul de scoala mobila, accesibila copiilor strazii, si a avut minunata idee de a finanta proiectul din resursele copiilor….Pare neverosimil, dar acesti copii au multe lectii de leadership, de vointa si putere de a supravietui, iar el a transformat aceasta resursa in material de training.

Veniturile generate din aceste cursuri se intorc in proiect si la acesti copii. Iar partea cea mai impresionanta a fost motivatia de a cauta aceste solutii, copiilor le dadea incredere in ei si incerca sa ii convinga ca pot fi ca toti ceilalti, ca pot avea o viata normala, sau macar mai buna. A cere sponsorizari pentru copiii defavorizati ar fi insemnat sa nege aceasta afirmatie si sa is incalce valorile. Si din incapatanarea lui a iesit o asemenea minune

Ce va pot spune cu siguranta este ca eu abia astept TEDxBucharest 2011. Si inchei intrebandu-va: cautati un exemplu care sa va inspire? Ce spuneti de Junieth?


Pages: 1 2

Tags: , , , , , ,Comentarii

  1. Diana says:

    Madalina, dar de ce am iesi in fata? Eu dezbat de mult timp cu mine insami acest subiect si inca nu am gasit destule motive. Poate ma ajuti tu 🙂

    • @Diana Poate exprimarea n-a fost cea mai potrivita, ceea ce vad insa de multe ori si m-a determinat sa ii dau dreptate lui Andrei este faptul ca vad mai mult curaj in a-si asuma riscuri in zona de business din partea barbatilor. Nu vreau sa generalizez, urasc chestia asta, dar cred ca ochii mei au vazut in ultimul timp mai multi barbati indraznind sa inceapa diverse tipuri de afaceri decat femeile. Desi dupa parerea mea la nivel de resurse si competenta stam cel putin la fel de bine.

Comenteaza

Copyright © 2010 - 2023 Madalina Uceanu Design: Bogdan Gheorghe