Provocarea anului…sau anul provocarilor

August 4th, 2010

A trecut ceva timp de cand n-am reusit sa mai scriu, desi au fost atat de multe subiecte despre care mi-ar fi placut sa pot scrie.  Au fost insa in acelasi timp si multe lucruri care m-au prins in virtejul lor atat de strans incat nu mi-au permis luxul de a le asterne pe hartie.

future ahead

De ce provocarea anului? Pentru ca am primit o leapsa de la Dragos Roua pe care o execut cu ceva timp intarziere acum, cand ea are o semnificatie speciala pentru mine. Si ca de obicei atunci cand trebuie sa scriu despre mine, imi este mai greu. Mai sunt datoare cu cateva raspunsuri, voi reveni in scurt timp, Mihai ai putina rabdare cu mine:-).

De ce acum? Pentru ca tocmai am implinit un an de cand m-am jucat prima oara in WordPress incercand sa ma prind cum se face un blog si daca m-as putea descurca.


In ce consta provocarea? In identificarea a 7 linkuri pe 7 teme diferite. Insa dupa cum veti vedea, cred ca temele se potrivesc la fix cu serbarea primului an de viata. Daca e mult sau putin, cu siguranta depinde de perceptii. Pentru mine inseamna mult, pentru ca nu este un exercitiu usor, insa, ca orice iesire din zona de confort,  mi-a adus extraordinar de multe satisfactii.

Asadar:

1. Prima postare pe blog. Acum cand o recitesc suna copilareste, dar a fost prima incercare de a explica, altora si mie in egala masura, de ce am crezut ca e o idee buna sa ma apuc de scris. WordPress-ul il numeste simplu Hello World, si se intampla pe 21 Iulie 2009, moment in care lucram de zor la PortalHR, aveam un job full time, reluasem scoala de coaching si scriam in putinul timp liber ramas.

2. Un articol la care mi-a placut cel mai mult sa lucrez A fost un articol venit dintr-o reactie foarte naturala la o situatie cu care m-am confruntat foarte des, aceea in care motivatia pentru diverse actiuni ale noastre, este data de mediul in care ne miscam. Am incercat sa explic schimbarea de dragul schimbarii si sa atrag atentia asupra factorilor care ne determina uneori sa alegem gresit. Ca apoi sa ne miram de ce suntem nemultumiti de alegerea facuta:-)

3. Articolul care a generat cele mai multe discutii A generat discutii si mai ales a fost unul dintre articolele cele mai promovate, probabil nu intamplator datorita subiectului, despre sens si cautarea lui

4. Un articol scris de altcineva, care mi-ar fi placut sa il scriu eu si nu doar sa il traduc, este interviul cu Dan Pink despre Career Renegade. Si asta pentru ca a-l scrie, ar fi insemnat sa am ocazia sa ii iau un interviu si sa discut cu el despre ideile expuse in carte.

5. Un articol cu un titlul de care sunt mandra este Sensul drumului sau drumul sensului, scris pentru si publicat si pe blogul Erudio, scoala mea de suflet.

6. Un articol pe care mi-as fi dorit sa il citeasca mai multi este numit surse de inspiratie, si am incercat sa cuprind in el cat mai multe resurse care sunt convinsa ca pot fi utile atunci cand incepi sa iti pui anumite intrebari legate de viata ta profesionala.

7. Cel mai vizitat articol a ramas Folosirea LinkedIn in recrutare, mit sau realitate? unde am publicat rezultatele unui studiu facut online in care incercam sa identific care este utilitatea perceputa a acestui instrument in procesul cautarii unui job.

Si as mai adauga o tema, articolul care mi-a luat cel mai mult timp si mi-a fost cel mai dificil sa il scriu, a fost din nou unul personal 34 de lucruri pe care le-am facut in 2009, pentru ca exercitiul de a scrie despre mine este inca unul care imi creaza ceva probleme si imi demonstreaza ca mai am multe de invatat!

Imi place ideea ca aceasta leapsa se intampla acum, venind tocmai de la Dragos, la al carui curs de blogging am participat pentru prima oara la 2 luni dupa ce am scris primul post. Iar in curs, imi amintesc ca mi-a spus: e usor sa incepi un blog, majoritatea insa renunta dupa primele 2-3 luni. Voi cum veti face? Si stiu ca atunci mi-am promis ca mie nu mi se va intampla asta, chiar daca n-o sa fie usor.

N-o sa revin asupra tuturor lucrurilor pe care le-am invatat despre mine si despre altii in acest an, insa pot sa va spun ca am cunoscut o lume noua, cu oameni vii si frumosi, cu discutii deschise si fara formalizari de multe ori inutile, cu oameni care nu se tem sa spuna lucrurilor pe nume si sa se implice in proiecte care genereaza multe discutii si n-au miza financiara, doar de dragul ideii, si ma bucur pentru ocazia asta.

Da, am un jurnal de multumiri, in care incerc sa nu las memoria sa puna praful pe lucrurile bune care imi ies in cale. In lista de motive de multumire si bucurie intra si blogul si tot ceea ce mi-a adus el nou si frumos!

The only people with whom you should try to get even are those who have helped you. “John E. SouthardTags: , ,Comentarii

  1. Randy Pena says:

    I found your site on Google and read a few of your other entires. Nice Stuff. I’m looking forward to reading more from you.

  2. […] This post was mentioned on Twitter by Portal HR, Feodorof Mihaela. Feodorof Mihaela said: greu dar frumos:) RT @MadalinaUceanu Provocarea anului…sau anul provocarilor http://bit.ly/d4dmjA […]

  3. Irina Paraschiv says:

    FELICITARI ! Citesc de fiecare data cu mare placere si interes articolele scrise de tine si-ti admir felul in care te exprimi, modul in care pui in cuvinte si dezvolti fiecare tema. Esti o sursa de inspiratie, motivatie si introspectie ! La cat mai multi ani de blogging !

  4. Diana says:

    imi place mult cum scrii si ce scrii si m-am hotarit sa te ”vizitez” aici mai des.

Comenteaza

Copyright © 2010 - 2023 Madalina Uceanu Design: Bogdan Gheorghe