Redescopera Romania: Sibiu si Calnic

October 29th, 2011

Zilele astea am avut o problema nu in a scrie, ci mai degraba in a-mi alege subiectele si a scurta textele care s-au intins si pe 3 pagini:-). Nu scriu foarte des, dar si cand scriu…mai ales cu atat de multe subiecte la indemana. Probabil asta se intampla cand iti place cum ti se aseaza ziua in fata, cu surprize placute si cu oameni pe care ii descoperi cu placere.

Azi a fost ziua Sibiului, care a inceput intr-un peisaj superb la Muzeul Astra, total refacut si asezat intr-o zona de padure, in mijlocul careia troneaza Lacul Dumbrava in care se oglideau dimineata copacii aramii. Stiu ca incepe sa sune a compunere de scoala, dar nu stiu cum altfel sa va descriu ce am vazut, se vede ca mi-am pierdut exercitiul. Cred ca imaginile de mai jos, al caror autor este Sorin ( a doua oara cand trebuie sa ii multumesc in excursia asta:-) vorbesc mai frumos decat mine despre ce rasfat am avut azi.

Am continuat drumul spre Sambata de Sus, cu un ocol prin Calnic, unde aveam de vizitat cetatea. Si bine am facut, pentru ca am ajuns intr-un loc in care ne-am mutat in timp departe, cam in sec.XIII, intr-o cetate refacuta si inundata de soare azi, avand in mijlocul ei o capela din care rasuna muzica clasica, suficient de incet cat sa te bucuri de ea si sa ajute fuga in timp.

Ramanem pe loc la Sambata pina duminica cand ne vom intoarce catre casa, dintr-o excursie care am fost avertizata ca mi se va parea prea scurta pe masura ce ma apropii de final. Aveau dreptate:-)

Toate povestile le puteti vedea aici. Redescoperă România este un proiect Petrom, impreuna cu BCR, Dacia, Romtelecom, Paralela 45 şi Muzeul National al Taranului Roman.

Tags: , ,Comenteaza

Copyright © 2010 - 2022 Madalina Uceanu Design: Bogdan Gheorghe