Redescopera Romania ta

October 31st, 2011

Mi-a luat ceva timp sa ma adun dupa cateva zile de program intens #dinromania alaturi de gasca saritoare🙂 Poate din cauza exercitiilor despre care a scris mai bine Sorin, sau din cauza vizitei la Herghelia de Lipitani, sau a petrecerii cu surprize frumoase, sau a tuturor deopotriva.

Exercitiile de dimineata ne-au ajutat sa traim sanatos cu siguranta, inca ma intreb daca nu asta a fost obiectivul de fapt, sa ne trimita acasa satui de distractie:-). Dupa cateva zile de program intens, dupa amiaza libera parea ciudata, motiv pentru care, intr-un stil pur Pavlovian, ne-am luat singuri portia de vizite pentru a descoperi zona.

Obiectivul care si-a pus amprenta asupra zilei a fost vizita la herghelia din curtea palatului Bruckenthal din Sambata de Jos, in care sunt ingrijiti acum 370 de superbi cai lipitani, ingrijiti de cei 50 de oameni care asigura gospodarirea intregului complex.  Pe langa asta au responsabilitatea plimbarii cailor care sunt impartiti frateste intre ei in asa fel incat sa poata simti aerul proaspat si sa exerseze zilnic. In afara bucuriei de a admira niste exemplare de exceptie (valorand pana la 50.000 E / bucata), vizita la singura herghelie de Lipitani din Romania, ne-a adus fata in fata cu Georgeta Csoma, ghidul care face munca asta din pasiune, parintii ei fiind angajati ai hergheliei de o viata, iar ea a avut privilegiul sa creasca printre distinsele exemplare cu care se mandresc acolo. Am ajuns la ora inchiderii, dar am avut parte de o poveste spusa pe indelete si de bucuria de a asculta un povestitor pasionat de fiintele minunate ale caror ochi spun tot ce ai vrea sa stii.

 

Am revenit la pensiune fara sa stim ce ne asteapta seara, dar poate a fost mai bine asa. Pentru ca nu putea descrie nimeni ce va urma, iar incercarea de a o face ar fi fost desueta. Pentru mine a fost dovada vie ca se poate si asa, ca toti avem nevoie si de altii in jur, dar si de un cadru in care sa putem demonstra valorile in care credem. Ceremonia de premiere a tuturor celor care au fost implicati in proiect a fost emotionanta si o dovada vie ca vrem sa fim parte din ceva mai mare decat noi, iar invitatia de a spune deschis asta se intoarce cu un raspuns care depaseste asteptarile.

Redescoperă România este un proiect Petrom, impreuna cu BCR, Dacia, Romtelecom, Paralela 45 şi Muzeul National al Taranului Roman. Cred ca fraza asta nu este corecta, pentru ca proiectul asta apartine atat sponsorilor, cat si bloggerilor (in numar de aproape 70 prezenti acolo – o parte din cei de anul acesta), dar mai ales tuturor celor care au citit, dat like, RT, share, au povestit cuiva sau chiar si-au stabilit destinatii de vacanta in urma acestui proiect.

Si mai cred ca avem nevoie de argumente pentru a ne convinge ca decizia noastra de a trai in Romania este una buna, in ciuda tuturor nemultumirilor sau greutatilor pe care le percepem diferit, dar totusi sunt prezente. Cred ca asta l-a facut atat de special incat a atras nenumarate premii (Internetics 2010, doua premii la Webstock, Online Strategy of the Year la Digital Communication Awards 20011 sau Golden Drum)

Si nu in ultimul rand pentru ca un om cum este Ana a avut curajul si taria de a lupta pentru a-l face sa se intample, un om cum este Anca si-a asumat cu zambetul pe buze coordonarea lui, iar un om cum este Bobby a avut puterea sa tina in mana in toate calatoriile un grup de oameni foarte putin obisnuiti sa li se spuna ce si cand sa faca. Iar pentru asta jos palaria in fata lor!

Eu multumesc pentru ocazia de a fi parte dintr-un asemenea proiect, nu sunt neaparat un blogger in adevaratul sens al cuvantului, insa cred ca oamenii au nevoie sa fie parte din ceva mai mare decat ei, iar cand acel ceva corespunde valorilor lor, se transforma in niste ambasadori de exceptie. Si sper ca proiectul asta va transmite si acest mesaj pe langa acela ca inainte de a le cere celorlalti sa deschida ochii asupra noastra, ar trebui sa ii deschidem noi. Avem ce vedea!

 

 

Tags: , , ,Comenteaza

Copyright © 2010 - 2020 Madalina Uceanu Design: Bogdan Gheorghe