Resurse pentru invatare

March 29th, 2013

Au aparut in ultimul timp cateva proiecte foarte interesante care ofera cursuri gratuite (Khan Academy, Coursera) sau aproape gratuite (Skillshare) pe teme foarte variate, majoritatea fiind livrate online. Temele sunt de interes general, insa zilele trecute am descoperit un site adresat strict zonei de IT care centralizeaza toate ofertele de invatare adresate dezvoltatorilor (Code).

Unul dintre cursurile care pe mine m-a ajutat sa devin mai constienta de nivelul meu de incompetenta:-) a fost cel de Gamification, care tocmai va fi reluat in Aprilie.

Mi-a placut mult si mi s-a parut special modul in care poti promova participarea si atrage “studenti”. Ideea vine chiar de la Dan Ariely al carui curs “A Beginner’s Guide to Irrational Behaviour” tocmai a inceput.

The “what-the-hell” Effect from Advanced Hindsight on Vimeo.

Sa aveti un weekend inspirat!

 

Tags: , ,Comentarii

 1. Taner says:

  Am facut si eu cursul de Gamification (pentru mine a fost mai usurel, fiind game designer). Sunt multe resurse online foarte bune. O sa imi share-uiesc si eu lista de resurse:

  Coursera.com – multe cursuri interesante si daca sunt alese cum trebuie exista potential de dezvoltare a individului

  Udemy.com – in general cursuri platite, insa exista si cursuri gratuite foarte bune. Exista si posibilitatea pentru cei cu talent didactic si cunostinte solide intr-un anumit domeniu de a crea cursuri (gratuite sau platite).

  Udacity.com – cursuri free de la profesionisti din domeniul abordat de aceste cursuri

  Venture-lab.org – cursuri free de la universitatea Stanford

  La capitolul programare as adauga: codecademy.com si teamtreehouse.com.

 2. Eu am exersat un curs online Google Power Search anul trecut. Fac cercetate documentara in Internet din 1996, niciodata nu le stii pe toate. In Romania, prin legislatie, nu sunt acceptate in invatamantul superior, cursurile online. O platforma interesanta este Udemy pentru ca pe langa cursuri oferite, platforma iti poate gazdui cursurile create de tine. La Coursera o linie de cursuri poate fi finalizata contra cost, cu o diploma. Curriculum-ul si parcursul sunt riguroase.

Comenteaza

Copyright © 2010 - 2023 Madalina Uceanu Design: Bogdan Gheorghe