Sensul drumului sau drumul sensului?

June 8th, 2010

Dimineata devreme, fugind spre munca, intalniri si sedinte, te trezesti ca e primavara.Femeie relaxata mare Sau e vara. Sau a inceput sa ninga. Vaaai, vine Craciunul din nou? Si numarul acela ciudat de la finalul datei din calendar incepe sa semene cu secundarul ceasului. Dar nu mereu, din fericire. Iti mai amintesti cu un nod in gat de momente in care secundarul parea decis sa isi demonstreze importanta reala si refuza sa se miste doar pentru ca il rugai tu! In fond cine esti tu sa controlezi timpul?

Acelea pareau sa fie semnele unei chemari catre o aparenta cautare a sensului drumului pe care ne poarta viata. Dar gandul asta nu a trecut recent prin nici o dieta si pare sa nu fie cititor de reviste mondene, nu respecta nici o regula a zilei de azi, atarna greu si nu atrage.

Dar dupa prima aparitie, facuta cu greutate, pare sa se incapataneze sa revina. Ca si cum refuzul tau initial l-a inteles ca pe o invitatie. Oare de ce? Nu mai stiu sa ma exprim? Nu am fost suficient de clara? Nu te vreau in preajma mea. Stai departe de mine, eu am multa treaba de facut inca, si multe probleme infinit mai importante decat sa te primesc si sa zabovesc asupra ta. Viata de acum are alt ritm, ce stii tu.

Si apoi, ca printr-o minune, incep sa ti se astearna in cale diverse semne ca mai sunt si altii vizitati de acelasi gand. Incepi sa depozitezi fara sa vrei imagini furate cu coada ochiului, gesturi banale, priviri vorbitoare, maini intinse chemator, cuvinte al caror sens parca acum il intelegi pentru prima data. Vezi lumea ca si cum abia acum faci cunostinta cu ea si o intampini cu smerenia si timiditatea unui adolescent. Apoi, usor usor, incepi sa iti cauti raspunsul tau. Incotro? De ce? Asta sunt eu? Si totusi cine e strainul acela din oglinda? Asta era drumul?

.. .articolul integral il gasiti pe blogul Erudio.

Tags: , ,Comentarii

 1. Who can say
  where the road goes
  where the day flows
  only time..

 2. […] This post was mentioned on Twitter by Stefan Murgeanu, Claudiu Ciobanu, Adela Preda, A.Dragos, Oana Vladutoiu and others. Oana Vladutoiu said: RT @MadalinaUceanu Sensul drumului sau drumul sensului? http://bit.ly/dmwSpE […]

 3. catalin carcu says:

  Candva eram pilot de vanatoare….De dimineata primul lucru pe care il faceam era sa privesc norii ca sa vad ce varianta vom zbura in ziua respectiva, meteo normale, sau grele sau barem ridicat…

  Am plecat din armata pentru ca drumul meu nu mai era acolo si m-am aruncat in valtoarea vietii de zi cu zi pe care o cunoastem cu totii…obiective, intalniri, sedinte…iar cerul nu mai era in planurile mele..pana intr-o zi.

  Conduceam in traficul din Bucuresti cand am realizat de cata vreme nu mai privisem cerul cu ochii unui pilot. Am tras pe dreapta si am iesit din masina si am cautat din nou pe cer semnele ce altadata imi vorbeau. De atunci privesc din nou cerul si incerc sa vad ce mesaj are pentru mine…continui sa muncesc dar imi gasesc timp si pentru alte lucruri.

Comenteaza

Copyright © 2010 - 2023 Madalina Uceanu Design: Bogdan Gheorghe