Vrei jobul? Mda..

February 24th, 2010

Zilele trecute am avut numeroase discutii despre situatii in care lucrurile nu se misca, joburile ideale nu apar, angajatorii nu raspund la aplicatii, nu mai trimit oferte, sau lucrurile se schimba in ultimul moment. Una dintre ele insa m-a frapat prin efectul pe care l-a avut o asemenea perioada de cautari asupra unei persoane pozitive, optimiste, luptatoare, care a inceput insa sa se chestioneze pe sine mai mult decat este sanatos.

direction of successCiteam zilele trecute un articol care mi-a placut foarte mult, al lui Adrian Ciubotaru, care spunea ca exista o frecventa unde nu putem truca ceea ce suntem. Si ca in ciuda aparentelor, asta este un lucru foarte bun. Si este bun pentru ca ne arata de fapt cum si unde putem ajusta lucrurile. Si asta daca suntem suficient de maturi pentru a intelege ca ceea ce se intampla nu demonstreaza ca suntem victimele imprejurarilor, ci are un mesaj mai ascuns, unul personal, pe care il putem descoperi la o analiza mai atenta.

Revenind la discutia anterioara, dupa ceva timp, am ajuns impreuna la concluzia ca de fapt cautarea unui job a fost doar atat. Cautarea unei surse de venit. Si undeva, simpla idee a acestei cautari asa, fara directie, a fost exact cea care n-a adus succes in procesul de cautare. Pentru ca in spatele nevoii de a avea un venit stabil, statea o dorinta si mai mare de a face ceva in care sa creada. Dorinta care se materializase pina atunci in implicarea pe baza de voluntariat in diverse asemenea activitati, facute de dragul a ceea ce reprezentau ele in sine, si fara nici o miza financiara.

Pages: 1 2

Tags: , , ,Comentarii

 1. corina neagu says:

  Multumesc mult, Mada.

 2. Andreea says:

  Si se vede… si deja lucrurile au inceput sa se miste, nu-i asa?

  • @Andreea Cu siguranta. Revin cu detalii cand o sa o stiu deja ajunsa la destinatie:-)
   @Florin Ghinda De acord, stim amindoi ca ni s-a intamplat de multe ori sa nu vedem cum un refuz este o veste buna de fapt pentru unii dintre candidatii cu care am lucrat! Cred ca ne blocam uneori prea mult in mandria terfelita de un refuz, in loc sa incercam sa vedem lucrurile in ansamblu.

 3. In plus, nu stim daca nu cumva un pas aparent gresit la un moment dat – sau un refuz – nu reprezinta, de fapt o alta fereastra pentru ceva mai bun in viitor…

  Cu atat mai important – cred si eu – este sa nu renuntam la ceea ce suntem!

 4. Andra Ardeleanu says:

  Ai foarte multa dreptate, si uneori ti se poate intampla asa ceva desi nu esti la inceput de drum. Din pacate, si unii intervievatori au “darul” sa incurajeze alunecarea pe aceasta panta, prin atitudinea lor inadecvata- nu mai revin niciodata cu feed-backul promis, condescendenta nejustificata,..si ceea ce era un moment de impas profesional poate deveni un moment cu adevarat critic. Rar am gasit, si ma refer mai ales la agentiile de recrutare, oameni care sa uzeze si de functia lor de consiliere fata de candidati. Cu atat mai mult i-am apreciat si retinut pe cei care “s-au obosit” sa faca asta si i-am luat drept model.

  • @Andra Ardeleanu Multumesc pentru vizita Andra si ma bucur ca ti se pare o perspectiva reala, iar abordarea consultativa o gasesti constructiva. Sper sa ajungem in curand la concluzia ca exista din ce in ce mai multi consultanti care isi aloca timpul pentru asta, este util tuturor partilor implicate intr-un proces de recrutare!

Comenteaza

Copyright © 2010 - 2023 Madalina Uceanu Design: Bogdan Gheorghe