Vanzare, vanzare, dar cum?

April 15th, 2010

In primul rand sa ne gandim putin la ce inseamna un vanzator de succes! Si cam care sunt cifrele care ar putea demonstra ca el are sau nu succes. Statisticile spun ca un procent rezonabil este de 10%, asta insemnand ca pentru a avea o oferta, ar trebui sa trimit 100 de aplicatii si sa fiu invitat la 10 interviuri.


De ce am inceput cu asta? Pentru ca stabilirea nivelului de asteptari este la fel de importanta ca si procesul derulat ulterior, atunci cand incepi cautarea. Si de cele mai multe ori asteptarile sunt mult prea optimiste, ceea ce aduce foarte repede dezamagiri in procesul de cautare a unui job, si potentiale obstacole emotionale de depasit!

business handshakeSi da, abilitatile de vanzare sunt foarte utile in cautarea unui job. Ele se vad atat in modalitatea in care stii sa iti alegi tintele, cat si in modul in care iti adaptezi abordarea in cazul fiecarei aplicatii, sau in modul in care te prezinti la interviu.

Insa cartea care ramine pentru mine de capatai pentru orice om care vrea sa aiba succes in vanzari, chiar si atunci cand se pune problema vanzarii propriei experiente, ramine “Arta de a-ti face prieteni si de a deveni influent” a lui Dale Carnegie.

Cateva sfaturi despre networking puteti gasi si pe blogul lui Ciprian Trandafirescu care este si initatiatorul evenimentelor de networking Romanian Managers.


In afara modalitatii de a ajunge in legatura cu cat mai multe persoane care ne-ar putea ajuta in cautarea unui job, este important sa definim cat mai clar si cum ne prezentam!

Tags: , , , , ,Comentarii

  1. Marius says:

    este destul de greu sa obtii 10%

  2. daniel says:

    o rata de succes de 1 % pare destul de mica. intr-adevar e ca in vanzari, daca fac cold calling de pe o lista doar cu nu nume de firme si nr de telefon voi avea o asemenea rata de succes, daca ii studiez un pic inainte, gasesc un contact in interiorul firmei la care sa fiu recomandat de altcineva, rata de succes cu siguranta va fi mai mare.

    La fel si cand cauti un job, studiaza firma la care aplici, cauta cat mai multe puncte comune intre ce isi doresc ei si ce poti tu oferi realist si iti vei gasi mult mai repede un job. Da, functioneaza sa trimiti si 100 aplicatii dar cum spuneati si voi sansele sa fii dezamagit inainte sa fii acceptat sunt mult mai mari.

Comenteaza

Copyright © 2010 - 2023 Madalina Uceanu Design: Bogdan Gheorghe