Cei mai buni angajatori in 2013 pe piata internationala

March 18th, 2013

La inceputul acestui an au fost publicate rezultatele unui studiu realizat de CareerBliss, un site de recrutare care isi propune sa isi ajute candidatii sa aleaga “fericit” si corect angajatorul ideal.

Costurile generate de angajatii demotivati par sa se ridice la peste 350 miliarde de dolari, conform analizei realizate de Gallup cu peste 3 milioane de angajati de peste ocean. O cifra care ar putea pune pe ganduri, sau…ar putea determina o masurare mai atenta a motivelor pentru care oamenii par sa fie fericiti la job.

Conform studiului, in top 10 companii “fericite”, sunt doar cateva nume care au legatura cu industria high tech (Cisco, General Electric, Qualcomm), dar primul in top pare sa fie gigantul farmaceutic Pfizer. Poate parea surprinzator, mai ales ca ma asteptam ca in top 10 sa fie companiile din industria high-tech, cea mai supusa presiunilor in aceasta perioada, avand in vedere cresterea continua si numarul redus de candidati calificati pe care se “lupta” in piata.

Ce mi-a mai atras atentia au fost concluziile, respectiv faptul ca acele organizatii care au luat notele cele mai bune de la angajatii lor se diferentiaza prin elemente gen:

– concentrare pe invatare continua

– diversitatea rolurilor oferite angajatilor (job rotation)

– tin cont de legatura (demonstrata deja) intre starea de fericire si sensul perceput de fiecare individ

– au sisteme care se asigura ca este recunoscut individul si nu doar rolul sau in organizatie

– se concentreaza pe integrarea vietii personale si celei profesionale.

Mai multe detalii puteti gasi in articolul publicat de Fast Company, care merita citit!

Iar daca va incita subiectul suficient de tare incat sa vreti detalii despre cum fac altii, cred ca prezentarea CEO-ului de la Zappos ar putea da cateva idei bune.

Delivering Happiness, presented by Tony Hsieh from WordofMouth.org on Vimeo.

Sa avem o saptamina buna!

 

Tags: , ,Comenteaza

Copyright © 2010 - 2022 Madalina Uceanu Design: Bogdan Gheorghe