Warning: Use of undefined constant wp_scheduled_missed - assumed 'wp_scheduled_missed' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home2/r34470care/_madalinauceanu.ro/wp-content/plugins/wp-missed-schedule/wp-missed-schedule.php on line 246
Hocus pocus | Madalina Uceanu

Hocus pocus

February 7th, 2011

Ar fi simpu sa fie asa. Mi-am propus o schimbare, stau putin si ma gandesc, validez cu cativa cunoscuti ideile mele si gata. Am pornit pe o noua directie.

Teoria asta tinde sa fie valabila doar in spectacolele de magie, in realitate, etapa de hocus pocus poate dura cativa ani.

Atunci cand iti pregatesti casa de un nou an incepi cu curatenia. Arunci tot ceea ce nu iti mai este de folos, ca sa poti face loc noului. In termeni de cariera asta se traduce prin a renunta la potentialele identitati pe care credeai ca le vei avea la un moment dat, si in care ai investit timp si energie pina in prezent.

Initial nu renunti la vechi, pentru ca atasarea emotionala de acesta este inca mare, incepi doar prin a introduce noul.  Si exista o perioada in care vechiul si noul traiesc impreuna in tine, pina cand, natural, incep sa creeze conflicte, interioare si nu numai. Lupta interna atunci este in jurul ideilor vechi, a lucrurilor luate de bune si a presupunerilor despre cum functioneaza lumea, versus noua viziune.

Pentru ca a gasi noua cale inseamna de fapt sa reconsideri nu numai ce fel de munca vrei sa faci, dar si ce fel de persoana vrei sa devii si cat de multe sacrificii esti dispus sa faci in acest proces de devenire.

Un prim pas este acela de a valida cum se vad lucrurile din afara. Poate ca imaginea ta proprie despre sine poate suferi ajustari, sau are unghiuri din care tu nu ai privit-o niciodata pina acum.

Daca ati trecut printr-un proces de feedback intr-un curs, sau intr-un context in care nu v-ati cunoscut cu ceilalti participanti decat pentru scurt timp, intelegeti la ce ma refer. Sunt perceptii la care nu v-ati gandit, sunt de asemenea validari ale unor atribute personale care le considerati vizibile doar celor care va cunosc suficient de bine. Un instrument simplu si util, o sursa buna de ganduri constructive este Fereastra Johari, iar daca explorarea aceasta a insemnat doar primul pas si ati prins gustul calatoriei, il puteti face si pe al doilea, investind 1-2 ore din timp cu ganduri legate de cariera.

Oricum ar fi, explorarea sigur va fi valoroasa. Chiar daca asta inseamna o validare a faptului ca sunt pe directia potrivita. Si daca ma  intorc in punctul zero dupa o asemenea calatorie, ma intorc cu siguranta imbogatit de experienta si cu convingerea ca cine sunt si ce fac au un numitor comun. Nu credeti ca merita?

Tags: , , ,Comentarii

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Loredana Pascal and CariereOnline.ro, Claudiu Ciobanu. Claudiu Ciobanu said: RT @MadalinaUceanu Hocus pocus http://bit.ly/i0owIZ […]

Comenteaza

Copyright © 2010 - 2023 Madalina Uceanu Design: Bogdan Gheorghe